Overtollige huid verwijderen rond de buik na een zwangerschap

Na een zwangerschap worden vrouwen op verschillende plekken op hun lichaam geconfronteerd met overtollige huid. Dit komt uiteraard doordat tijdens en ook na de zwangerschap het lichaam op deze plekken behoorlijk in formaat toeneemt. Onder andere de borsten nemen in formaat toe door de moedermelk die wordt aangemaakt en natuurlijk vooral de buik neemt gigantisch toe in omvang.

moeder zwanger zijn

Omdat deze plekken van het lichaam ook weer in formaat afnemen zal er sprake zijn van veel overtollige huid op deze plekken. Overtollige huid verwijderen rond de buik na een zwangerschap is een cosmetische ingreep die in de plastische chirurgie ook wel bekend staat als een buikwandcorrectie. Ook de Engelse benaming, tummy tuck, wordt vaak in Nederland gebruikt.

Cosmetische ingreep buikwandcorrectie

Natuurlijk zijn de onvolmaaktheden van het lichaam na een zwangerschap allemaal de moeite waard geweest om de geboorte van je kind of kinderen mee te kunnen maken. Echter zorgt veel overtollige huid rond de buik er wel voor dat veel vrouwen niet meer zo zelfverzekerd zijn van hun lichaam. Zij laten hun buik niet meer graag zien en dit is vooral een probleem in de zomerperiode wanneer het weer tijd is om naar het strand te gaan en men graag een kort truitje zou willen dragen. In sommige gevallen wordt de ingreep gecombineerd met bijvoorbeeld een borstlift, een ingreep die de hangende borsten kan verminderen. deze ingreep wordt ook wel een mommy makeover genoemd.

Door de cosmetische ingreep buikwandcorrectie te laten uitvoeren kunnen vrouwen zich wel weer zelfverzekerd op het strand vertonen en durven zij hun buik weer te laten zien. Ontzeg jezelf dan ook geen plezier in het leven en vraag een consult aan met een plastisch chirurg om jezelf te laten voorlichten om overtollige huid te verwijderen rond de buik.